AMVCA 2022 winners: Full list of Africa Magic Viewers Choice Award winners

On a night wey celebrate African talents, Stan Nze and Osas Ighodaro emerge winners of Best Actor and Actress in a Drama respectively for di 2022 Africa Magic Viewers Choice Awards.

Ms Osas wey be Nigerian-American beat off competition from Kehinde Bankole, Bisola Aiyeola and Nancy Isime amongst odas to win di category of best actress in a drama.

She win am for di role wey she play for di movie Rattlesnake: The Ahanna Story.

Nze wey also star for di movie Rattlesnake: The Ahanna Story beat strong competition from Timini Egbuson, Gabriel Afolayan and Femi Jacobs.

Di same movie also see di Director, Ramsey Nouah bag di Best Director award on di night.

Oda actors wey go home wit AMVCA awards include Funke Akindele wey win Best Actress in a comedy and Samuel Perry aka Broda Shaggi wey win for di male version of di same category.

Historical Drama, Amina, by Izu Ojukwu & Okey Ogunjiofor na im win di award for Best Overall Movie.

AMVCA 2022 Winners list

Best Actor in a Drama (Movie/TV Series)

Best Actress in a Drama (Movie/TV Series)

Osas Ighodaro – Rattlesnake: The Ahanna Story

Best Africa Magic Original Drama Series

Funke Akindele – Omo Ghetto (The Saga)

Broda Shaggi/Samuel Perry – Dwindle

Best Director (Movie) – Ramsey Nouah for Rattlesnake: The Ahanna Story

Best Overall Movie – Amina by Izu Ojukwu & Okey Ogunjiofor

Best Africa Magic Original Comedy Series

The Johnsons – Rogers Ofime

Best Supporting Actor (Movie/TV Series)

Odunlade Adekola – Jankariwo

Best Supporting Actress (Movie/TV Series)

Omowunmi Dada – Country Hard

Best Soundtrack (Movie/TV Series)

Gold Coast Lounge – Pascal Aka & Raquel (From Ghana)

Collision Course – Bolanle Austen-Peters, Joseph Umoibom & James Amuta

The Girl In The Yellow Jumper – Morocco Omari

Best Movie – Southern Africa

Hairareb – Dantagos Jimmy-Melani

Best Short Film or Online Video

I Am The Prostitute Mama Described – Taiwo Ogunnimo

Best Documentary – If Objects Could Speak – Saitabao Kaiyare, Mumo Liku, Elena Schilling, Daniella Fritz, Ann Katrina Boberg

Best TV series – Drama or Comedy

The Mystic River – Rogers Ofime

Best Online Social Content Creator – Oga Sabinus

Best Cinematographer – Muhammad Attah

Best Picture Editor – Tunde Aplowo for ‘Maria Ebun Pataki’

Best Art Director (Movie/TV Series) – Tunji Afolayan

Best Lightning Designer (Movie/TV Series) – Matthew Yusuf for Rattlesnake: The Ahanna Story

Best Makeup – Balogun Abiodun for her work on Rattlesnake: The Ahanna Story

Best Writer (Movie/TV Series) – Manie Oisomaye, Donald Tombia and Biodun Stephen for Introducing The Kujus

Best Indigenous Language Movie or Series (Igbo) – Uche Nnanna Maduka

Best Indigenous Language Movie or Series (Yoruba) – David Akande, Demola Yusuf, Edgard Leroy (Alaise)

Best Indigenous Language Movie or Series (Hausa) – Rogers Ofime (Voiceless)

Best Indigenous Language Movie or TV Series (Swahili) – Freddy Feruzi

Best Dressed Male – Denola Grey

Best Dressed Female – Osas Ighodaro

Industry Merit Award – Taiwo Ajayi-Lycett

Best Multichoice Talent Factory – Daisy Masembe for ‘Engaito’

Trailblazer Award – Teniola Aladese


Please enter your comment!
Please enter your name here